Delen van Ervaringen: De Wereldreis van Willem en Anke

 

Lezers, van harte welkom op de nieuwe versie van de site www.broerofzus.nl. Op dit blog gaan wij verhalen delen over onze reis als hechte familie, zowel de fysieke als de spirituele reis die we hebben doorgemaakt. Deze website zal een plek worden van bezinning, een plek om samen te kunnen leren en ervaren.

Willem Anke Verboom1

Even Voorstellen

Mijn naam is Willem Verboom, ik ben 39 jaar, en heb jarenlang als docent Biologie gewerkt op een VMBO-school in Deventer. Na 15 jaar trouwe dienst, en de enorme veranderingen in mijn persoonlijke leven, besloot ik het roer om te gooien. Samen met mijn zus Anke ging ik op wereldreis. Een reis vol ontdekkingen naar nieuwe mensen, sprituele vrijheden, maar ook de ontdekking van een nieuwe subcultuur die zich wereldwijd uitstrekt: de natuurliefhebber. Op dit blog hopen we mooie verhalen te delen die de lezer lang bij zullen blijven.

Hey, ik ben Anke Verboom, 37 jaar, en ook afkomstig uit het mooie Gelderland. Lange tijd heb ik op een psychiatrische inrichting gewerkt als begeleider en heb hier veel levenservaring opgedaan. Drie jaar geleden moest de knop echter drastisch om: ik kreeg borstkanker en moest direct worden behandeld. Een mokerslag die mij nu nog bij blijft. Er zijn echter ook mooi ervaringen voor in de plaats gekomen: door het besef dat mijn leven eindig kan zijn, heb ik samen met Willem de stap gezet om een reis rond de Aarde te maken. En we zijn er sterker uit gekomen dan we ook hadden verwacht.

 

Onze Missie

Natuurlijk willen we onze verhalen niet zomaar delen, daar zit een doel achter. Tijdens onze  reizen zijn we aanraking gekomen met veel natuurliefhebbers. Deze hebben ons kennis bijgebracht over het leven, maar ook genezingsprocessen. Zo hebben wij medicinale cannabis als pijnbestrijdingsmiddel ontdekt, en dit heeft veel in het helingsproces na de chemo’s geholpen bij Anke.

Vervolgens zijn wij in Colombia terecht gekomen na vele omzwevingen, waar we de lokale bevolking actief gebruik zagen maken van planten om genezingsredenen. Veel mensen hebbendaar geen toegang tot de medicijnen in de Westerse wereld, en halen hun kennis veelal uit de natuur om hen heen. Hun voorvaderen hebben dit vele duizenden jaren opgebouwd, wat er nu voor heeft gezorgd dat ze een enorme kennis hebben die doktoren in Europa en in Nederland vrijwel compleet onbekend is. We hebben er veel van geleerd, en willen dit op deze manier delen met de wereld om ons heen.

Kijk dus gerust rond op de site naar meer ervaringen die we samen hebben opgedaanhet afgelopen jaar. Inmiddels zitten we in Spanje, in een dorp voor mensen die graag in de natuur willen leven in alle vrijheid. We zijn hier nog even niet van plan weg te gaan, omdat het hier heer erg fijn is om te wonen en onze momenten te delen met de gelijk gestemde mensen om ons heen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *